Vågor, frills, ruffles & snurrar

Vågor är teoretiskt lätta, men fingermässigt knepiga att göra så det här inlägget kommer att fokusera ganska lite på det tekniska – för det är ändå mest övning, övning, övning tills pillet sitter i fingrarna.

Det finns många olika sätt att göra vågor och Makinglatexclothing.com har redan gjort utmärkta beskrivningar av tre olika typer: pleats, cirklar och såna som bygger på att man limmar ej utsträckt latex ovanpå utsträckt latex.

Däremot går de inte in på hur det kan bli när man rundar av ändarna på remsorna eller cirklarna lite. Här är ett spännande exempel (i tyg) på hur det går att använda:

 

En annan släkting till vågor är snurrarna på bilden nedan, De bygger på samma princip som ovan, alltså att latexbitarna har rundats av. Notera att den svarta bara rundad i änden som går in i knappen.

Snurrpro-tip 1: Räkna med att avrundningen måste vara rätt lång. Den svarta snurren nedan bygger på en remsa som är 3×20 centimeter och har en rundning som är 7 cm lång.

Snurrpro-tip 2: Värt att notera om man vill göra snurrar av den här typen är att de snabbt blir rätt höga. För att få till den svarta snurren har 0,25 mm tjock latex använts eftersom den vid första försöket med 0,4 mm blev runt 2 cm hög.

Kom ihåg att tejp och plastfolie är dina bästa vänner fingerarbetet blir meckigt! 🙂

Avslutningsvis: Här är en Pinterest som fylls på då och då och bara fokuserar på vad man kan göra med vågor och latex.

Enjoy!
<3