Can you make an English version of the site?

No, unfortunately not. Vulkverkstan is a one person venture run as a spare time project. However, we are considering to have latex workshops in English (sign up here for more information) and we’re super happy to help you place an order or answer any question you might have. Just send an e-mail to and we’ll do our best to satisfy your latex needs!

Jag skulle vilja ha latex i en viss färg eller tjocklek, går det att ordna?

Jodå, med största sannolikhet går det att ta in latex i färgen och tjockleken du är intresserad av. Skicka ett mail till med färgen du är intresserad av samt vilken kvantitet och tjocklek (0,4 är vår standard) som du har tänkt så återkommer vi. Bifoga gärna en bild på färgen.

Jag vill beställa mer än 3 meter av en viss färg, går det?

Absolut! För att hålla kostnaderna för lagerhållning nere har vi alltid väldigt små lager och därför vågar vi inte lova att vi har 3+ meter av en viss färg inne vid ett givet tillfälle. Skicka ett mail till så återkommer vi med lagerstatus. Det samma gäller band.

Hur lång tid tar det innan jag får min latex?

Vi packar och skickar latexen inom 1-4 arbetsdagar. Om du hellre hämtar upp din beställning i centrala Stockholm så sker överlämning nära Hötorget efter överenskommelse. Vi hör av oss till dig på mailadressen du angivit vid köpet så snart din latex är packad.

Hur är min latex paketerad när jag får den?

Latexen kommer pudrad och nogrannt vikt med varje färg i en egen påse. Vi har inte som rutin att skicka latexen på rulle men det går att lösa mot en extra kostnad (gäller även vid upphämtning i Stockholm).

Var kommer latexen ifrån?

Latexen kommer från brittiska RadicalRubber eller YummyGummy.

Jag har ett trasigt plagg, kan ni hjälpa mig att reparera det?

Ja, i mån av tid genomför vi reparationer. Skicka ett mail till med en beskrivning och en bild på skadan så återkommer vi med en offert. Riktpris för alla typer av band som gått av: 120 kr inkl. moms och material.

Tar ni emot beställningar på plagg eller accessoarer?

Som det ser ut i dagsläget tar vi inte emot några beställningar på hela plagg eller accessoarer.

Jag vill lära mig vulka, håller ni workshops?

Ibland håller vi workshops. Vill du ha information om när det är dags nästa gång klicka här så håller vi dig informerad! Listan används inte till något annat än workshops. Inga nyhetsbrev eller såna saker.

Hur funkar frakten?

Gratis – Du hämtar upp din latex i centrala Stockholm (Hötorget) efter överenskommelse. Vi kommer att skicka dig ett mail så snart din order är packad. 39 kronor – Beställningar om <250 g inkl. emballage. 79 kronor – Beställningar som är 250-1999 g inkl. emballage. 99 kronor – Beställningar om > 2kg inkl. emballage.