Trim – what is it good for?

Trim är inget mer avancerat än band av latex som ofta har en bredd kring 0,5-2 cm.

Banden säljs ofta färdig men det går utmärkt att skära sin egen trim förutsatt att man har en bra linjal, vass rullkniv, lite tålamod och en ordentlig skopa precision.

Banden kan sen placeras lite var som helst på ett plagg av estetiska skäl (som här) men de kan också placeras strategiskt för att göra plagget mer stabilt, och då ofta längs plaggets kanter. Band som sätts runt kanterna på ett plagg får det att kännas mer robust samtidigt som det kommer att se väldigt jämn och snygg ut. Om trimmen ligger över änden på en söm hjälper den även till att hålla sömmen stängd, men på ställen där plagget kan utsättas för mycket stretch kan det ändå vara lämpligt att sätta dit en extra förstärkning som på bilden nedan.

 

 

Här ser vi insidan av en ärm på en catsuit (för den nyfikne: denna modell) där de har valt att lägga trim i samma färg som resten av catsuiten på insidan och sen avslutat med en extra förstärkning. Förstärkningen är inte bredare än ett finger men gör ändå skillnad.

Trim och förstärkningar fästs med vulk eller precis som all annan latex. Om du inte är så stadig på handen ännu och oroar dig för att det ska komma för mycket vulk så kan du tejpa på latexplagget (samma sida som du ska sätta trimmen) och bara lämna kvar en tom remsa just där du ska sätta trimmen. Testa dock först så att inte tejpen du tänkt använda lämnar fula spår som inte går att få bort från latexen.

Enjoy!
<3