Version. 1.0  2019-08-08

Uthyrningsvillkor

Följande villkor avser uthyrning av latexartiklar genom Vulkverkstan. Vulkverkstan förbehåller sig rätten att uppdatera dessa villkor vid behov och du som kund förväntas läsa villkoren inflör varje uthyrningstillfälle.

Vad kostar det?
Vulkverkstans prissättning för uthyrning av olika latexartiklar framgår av vulkverkstan.se. Vulkverkstan tar även ut en deposition i samband med uthyrning.

Hur funkar depositionen?
Vulkverstan tar alltid ut en deposition i samband med uthyrningen av latexartiklar. Depositionen är alltid 500 kronor per tillfälle om inte något annat förhandlats skriftligt. Depositionen betalas i samband med godkänd bokning och återfås senast tre dagar efter att plagget återlämnats förutsatt att det är utan skador. Depositionen betals via swish till 1230493551 eller enligt överrenskommelse.

Vad ska jag göra när jag får plagget?
Du som lånar plagget är skyldig att innan plagget provas syna igenom det och försäkra dig om att det inte är skadat vid överlämning. Om någon skada upptäcks är den som lånar plagget skyldig att påtala det via kontakt@vulkverkstan.se, innan första provning.

Hur får jag plagget?
Plagget  överlämnas talkat eller shinat i en påse beroende på vad vi kommit överrens om inför hyrtillfället.

Hur förväntas jag lämna tillbaka plagget?
Vulkverkstan tar hand om tvätten av plagget. Om du vill får du däremot gärna skölja av plagget i rumstempurerat vatten och torka av det med en handduk eller låta det lufttorka innan det återlämnas. Lägg det gärna i samma påse som du fick när du hämtade upp det eller en annan ren påse.

Vad händer om jag lämnar tillbaka ett skadat plagg?
Om plagget är skadat kommer Vulkverkstan att behålla hela eller delar av depositionen. Plagg som är extremt smutsiga (till exempel om de använts i kombination med kroppsmålning) kan också ge avdrag på depositionen. Vulkverkstan förbehåller sig rätten att bestämma hur stor del av depositionen som behöver behållas för att täcka reparations-, extra tvätt eller ersättningskostnaden.

Hur länge får jag ha plagget?
Vanligtvis gäller uthyrningen för en tillställning (tre dagar: upphämtning, tillställning, avlämning) men vi kommer tillsammans överrens om när det blir smidigast att lämna och hämta plagget. Vill du låna plagget för flera tillställningar vid samma hyrtillfälle så tillkommer en kostnad av 60% av ursprungspriset per tillfälle.

Exempel: Det är fest på onsdag och fredag. Vi kommer i mail överrens om att du ska få använda ett plagg som kostar 200 kr att hyra vid båda tillställningarna och betalar därför 200 kr + 120 kr + 500 kr. Vi bestämmer att du hämtar upp plagget på onsdag och lämnar tillbaka det på lördag.  På måndag får du tillbaka hela depositionen eftersom plaggen lämnats tillbaka i gott skick.

Kan jag avboka ett plagg efter att jag betalt för det?
Ja, om du inte har hämtat upp plagget ännu och det är minst 10 dagar kvar till tillställningen du bokat det inför så kan du avboka plagget. Om det är mindre än 10 dagar kvar eller plagget redan har hämtats upp så kan hyran för plagget inte betalas tillbaka.

Går det att prova plagget innan jag bestämmer mig för att hyra?
Ja, beroende på tid och framförhållning går det att lösa, men du kommer att behöva betala depositionen innan du provar plagget. Hör av dig till och berätta vilka plagg du är intresserad av. Om ni är flera som vill hyra plagg samtidigt finns möjlighet att arrangera grupproving kvällstid.